A mund ta bëni dikë të bjerë në dashuri me ju? Shkenca thotë “po” dhe ja se si..

0

Kjo është një nga pyetjet më të rëndësishme kur bëhet fjalë për marrëdhëniet romantike.

Një numër i madh studimesh që janë kryer provojnë se vërtet mund ta kontrollojmë dashurinë.

Sponzor

Sepse në përgjithësi, ky është vetëm një emocion psikologjik si frika, gëzimi, mëshira dhe emocione të tjera që mund të rregullohen nëse monitorohen mirë.
Pra, si ta përdorim psikologjinë dhe truket psikologjike për bërë të tjerët të bien në dashuri me ne?

1. Mos merrni akullore në takimin e parë

Studiuesit kanë zbuluar një lidhje interesante mes temperaturës trupore të një personi dhe gjendjes së tij psikologjike.
Ka rezultuar se kur jemi fizikisht të ngrohtë, ne kemi më shumë gjasa të tregohemi më të sjellshëm dhe miqësor me njerëzit e tjerë.
2. Përparësitë e kontaktit të gjatë me sy

Kontakti i gjatë me sy mund të jetë jo vetëm pasojë e të qenit në dashuri, por mund të jetë arsyeja.
Kur shikoni dikë për një kohë të gjatë dhe e bëni shpesh, ju i ”mashtroni” ata me “vështrimin e dashurisë dhe automatikisht ata fillojnë të mendojnë romantikisht për ty.
3. Qëndroni pranë tyre shpesh … dhe njëkohësisht bëni që të ndiejnë mungesën tuaj

Është e rëndësishme që të kaloni më shumë kohë së bashku kur ndjenja është reciproke. Për të njohur njëri-tjetrin më mirë, për të thyer akullin dhe për të ndërtuar një lidhje, duhet të kaloni ca kohë së bashku. Por pas disa takimeve, psikologët rekomandojnë që të merrni një pushim (edhe nëse nuk dëshironi) të bëni që mungesa e pranisë tuaj të ndihet nga personi tjetër.

 

-Sponzor-