Avokati i Kadri Veselit – Speciales: Na gënjyet, mbajtët në paraburgim njerëzit pa prova, ç’është kjo?

0

Avokati i Kadri Veselit ka kritikuar Prokurorinë Speciale pse ish-krerët e UCK po mbahen ene në paraburgim, transmeton Periskopi.

Me shpresën që prokuroria do të jetë e gatshme dhe duhet ta dijmë sa do të zgjasë procesi paragjyqësor. Prokuroria u përgjigj se na po i sajojmë. Dua të dëgjoj e kam bërë pyetje edhe më përpara dhe kolegia ishte ajo që bëri këtë blerësim. Dua të këkroj fajle që të akuzuarit vahojnë të mbesin në apraburihm. ApORKURROIA EKA DITË SE 73 PËR QIND E MATERIALEVE NUK ISHTE BËRË E NJOHUR. Ju keqdrejtuan, duhet ta thonë hapur. Nuk kam bër ënjeri sikur kjo të ishte normale,. Ështyë anormale që prokurori të sillet në kët ëmënyrë dhe nuk shoh asnjë shenjë që ju vije keq që të shqetëohen për mungesën ëe profesionalizmit si prokuror”.

Sponzor

”Prokuroria e ka ditur gjatë gjithë këtyre seancave se 70 për qind e materialeve nuk janë bërë të njohura, na gënjyen të gjithëve, nuk ka parë njeri të sillet sikur kjo të ishte dicka normale, është jonormale që një prokuror i përgjegjshëm të sillet në këtë mënyrë.
Është mimnimumi që mund të bëhet. Dicka duhet bërë jo për mua, por meqë jemi këtu, që e zgjatët afatin ku kemi marrë 75 për qind të materialeve dhe në rastin e klientit tim, provat dhe akuzat nuk janë bërë të njohura, për gjithë këta muaj kanë mbetur në paraburgim.
Dicka duhet të thuhet për kredibilitetin e këtij Tribunali.”

-Sponzor-