Besojeni ose jo; punët e shtëpisë dëmtojnë gruan njësoj si të tymosë 20 cigare në ditë

0

Kontakti me produktet e pastrimit të shtëpisë shkaktojnë dëm të madh për mushkëritë e gruas, nejtë sa të tymoste 20 cigare në ditë.

Studimi që ka nxjerrë këtë konkluzion, gjithsesi, nuk ka parë të njëjtin efekt tek burrat.

Sponzor

Sipas studimit, për gratë, pastrimi mund të jetë një rrezik për shëndetin e rrugëve respiratore.

Ky rezultat bazohet mbi analizat e mushkrive të më shumë se 6.200 personave.

Grupmosha ishte e moshës mes 20 dhe 34 vje. Pyetjet ishin nëse njerëzit kishin punuar për pastrimin e shtëpisë dhe produktet kimike që përdoren për këtë.

Gratë që pastronin, një herë në javë, për profesion, apo në shtëpi, tregonin rënie të shpejtë të aftësisë së mushkrinjve, e krahasuar me konsumin e 20 cigareve në 10 apo 20 vjet. Në mushkërinjtë e pjesmarrësve meshkuj, nuk u gjet asnjë efekt mbi përdorimin e produkteve të pastrimit.

-Sponzor-