Çfarë ndodh nëse nuk i heqim sytë nga njëri tjetri për një kohë të gjatë?

0

Ju ka ndodhur që keni parë dikë në sy për një kohë të gjatë dhe keni harruar se ku ndodheni?

Psikologu italian, Giovanni Caputo, kreu një studim për të zbuluar çfarë ndodh në trurin e njeriut kur 2 persona shihen sy më sy për disa minuta me radhë.

Sponzor

Nga eksperimenti rezultoi se pothuajse të gjithë pjesëmarrësit përjetuan simptoma të shkëputjes, si të ishin jashtë trupit të tyre, dolën nga realiteti, pësuan ndryshime në zë dhe i perceptonin ndryshe ngjyrat.E gjithë kjo është një produkt i trurit tonë, që do të thotë se janë idetë e subkoshiencës tonë që shpalosen mbi fytyrën e individit tjetër.

Por më interesante ishte përjetimi i haluçinacioneve. 90% prej tyre thanë se fytyra e atij që kishin përballë iu dukej ndryshe 2 deri në 4 herë gjatë 10 minutash. Disa e shihnin fytyrën të shndërruar në përbindësh. Disa të tjerë shihnin fytyrën e ndonjë shoku, pjesëtari të familjes ose dhe vetë shëmbëlltyrën e tyre.

-Sponzor-