Deklarata e Fethullah Gylenit mbi zjarrin në Katedralen e Notre Dame

0

U pikëllova thellë nga zjarri në katedralen Notre Dame, i cili dëmtoi një nga thesaret më të rëndësishëm të botës.

Katedralja e Notre Dame ka dëshmuar ngjarje të rëndësishme në historinë e Francës dhe ka qenë frymëzimi për veprat artistike të njohura botërore, duke fituar një vend të veçantë në zemrat e popullit të Francës. Dëmi i shkaktuar në këtë ndërtesë është një humbje e madhe për njerëzimin.

Sponzor

Mesazhet e solidaritetit nga pjesë të ndryshme të botës si përgjigje ndaj zjarrit tregojnë thellësitë e ndjeshmërisë sonë njerëzore dhe vëllazërisë. Shpresoj që skenat e inkurajuese, që dolën nga kjo ngjarje tragjike do të përsëriten sa herë që ka humbje të jetës njerëzore, burimeve natyrore dhe thesareve kulturore, pavarësisht se ku ndodh. Qëndrimi së bashku për të ndihmuar në kohët e tragjedisë, kontribuon në frymën e vëllazërisë botërore.

Unë besoj se njerëzit e Francës do të rindërtojnë këtë ndërtesë historike dhe do ta rikthejnë plotësisht madhështinë e saj. I shpreh ngushëllimet e mia Presidentit francez, Emanuel Macron, kryepeshkopit Michel Aupetit, rektorit Patrick Jacquin, ministrave të katedrales së Notre Dame dhe njerëzve të Francës. Unë ftoj të gjithë që të mbështesin përpjekjet për të rindërtuar këtë Katedrale të bukur.

Rreth Fethullah Gylenit

Fethullah Gylen është një studiues Islam, predikues dhe avokat social, me angazhimi prej disa dekadash në arsim, dialog ndërfetar dhe altruizëm, ka frymëzuar miliona në Turqi dhe në mbarë botën. Gyleni është kryetari nderi i Forumit Rumi, në Uashington, DC dhe Platformës për Dialog Ndërkulturor, në Bruksel, Belgjikë.

-Sponzor-