Dosja 6| Dëshmitarët e “Shtëpisë së Verdhë” u siguruan nga MUP’i në Beograd | Dokument|

0

Gjykata Speciale ishte themeluar nga Kuvendi i Kosovës, në gusht të vitit 2015, në kuadër të ligjeve të Republikës së Kosovës. Përkundër saj, kjo gjykatë ka bashkëpunuar me autoritete dhe figura të drejtësisë serbe, për të mbledhur dëshmitarë kundër UÇK-së dhe pjestarëve të saj.

Dokumenti i fundit të cilin Gazeta NewBorn, e ka siguruar tregon bashkëpunimin që Gjykata Speciale ka pasur me MUP-in e Serbisë.

Sponzor

Në dokument theksohet qartazi se dëshmitarët e të ashtuquajtures “Shtëpi e Verdhë”, nga euro-deputeti racist zvicran, Dick Marty, ishin siguruar me ndihmën e MUP-it të Serbisë.

-Sponzor-