Fjalët prekëse të kampionit për nënën e tij

0

Nga Rami Ibrahim

Për 27 vjet, nëna ime udhëtoi me mua në të gjithë botën, dhe përjetoi dhimbje bashkë me mua në çdo grusht që e mirrja nga kundërshtarët, çdo luftë dhe çdo prerje të peshës ajo ishte aty, me mua.

Sponzor

Për vite të tëra nëna ime më ka thënë:

“Ju lutem keni arritur më shumë se doni, andaj mos luftoni dhe lehtësoni dhimbjen time”.

Javën e kaluar më në fund isha në gjendje të vendosa krenarinë time në krah dhe të pushoja zemrën e saj.

Ndërkohë që prisja që kundërshtari im të dilte në ring, më kujtoi se nuk kam kaluar në 4 vjet, në të cilën 3 prej atyre që kam luftuar dhe ose mbrojtur 3 tituj botërorë, kështu që kjo duke qenë luftë e unifikimit të titullit botëror, nuk ka mënyrë më të mirë sesa të dalësh fitimtar në këtë luftë historike.

Kështu që unë ngrita sytë dhe i fola Perëndisë dhe i thashë:

Faleminderit Zot për gjithçka që më ke dhënë. Edhe sikur të humbas sonte, nuk mund të të tregoj kurrë sa mirënjohës jam. Unë lutem që ju të më luteni të merrni me një luftë tjetër, për të fituar një luftë më shumë, dhe të tërhiqem kështu që unë mund të lutem nëna ime.

Ndër shembujt më të qartë të grave që nderojnë Islamin është statusi i madh i nënës në Islam. Islami urdhëron mirësi, respekt dhe bindje ndaj prindërve dhe në mënyrë specifike thekson dhe i jep përparësi nënës.

Një person i pyetur rreth xhennetit, Profeti (paqja dhe bekimi qofshin mbi të) u përgjigj: “Xhenneti është në këmbët e nënave tona”.

Pra, ne të gjithë duhet të respektojmë nënat tona, të jemi të durueshëm me to dhe të bëjmë aq sa mundemi për to, sepse nëse nuk do të ishte për to, nuk do të kishim as jetë.

Për çdo bir atje, e dini se ju jeni njëkohësisht një dhuratë dhe një besim nga Perëndia. Faleminderit Zotit për gjithçka që më ke bekuar, për jetën që më ke dhënë, por më e rëndësishmja, për nënën që më lindi.

Kam jetuar një jetë duke ndjekur atë që kam dashur në këtë udhëtim dhe kam dëshiruar.

Është koha për të jetuar një jetë për të arritur atë që dëshiron nëna ime.

Ditët e nënave tona mund të mbushen me lehtësi, paqe, shëndet të mirë dhe dashuri, dhe gjithçka që është e drejtë, Lutemi! Amiiin.

-Sponzor-