Haradinaj shprehet i bindur: Kosova nuk do të diskutojë për kufij dhe territore

0

Kreu i Qeverisë së Kosovës, Ramush Haradinaj për mediat gjermane ka thënë se Kosova nuk do të diskutojë për kufij dhe territore.

Haradinaj, në një intervistë për gazetarin nga Gjermania, Thmoas Roser, ka thënë se Kosova nuk do të diskutojë për kufi dhe territore.

Sponzor

“Në një intervistë dhënë gazetarit Thomas Roser, e publikuar në gazetat Die Presse, Stuttgarter Zeitung dhe Tageblatt, ndër të tjerash kam theksuar se Kosova nuk do të diskutojë për kufij dhe territore dhe se dialogu i udhëhequr nga BE do të duhej të çonte te një marrëveshje me Serbinë, përfshirë njohjen e Kosovës, por se ky rezultat nuk u arrit”.

“Hapja e çështjes së kufijve nuk do të destabilizonte vetëm Kosovën, por të gjithë rajonin”, shkruan Haradinaj.

Kryeministri thotë se Kosova i ka përmbushur të gjitha kushtet për liberalizimin e vizave, por deri tani BE nuk realizoi pjesën e saj.

“Vendi ynë përshëndetë zgjidhjen e konfliktit për emrin midis Maqedonisë dhe Greqisë. Por, kjo energji mungon në lidhje me çështje të tjera të hapura në rajon”, ka thënë Haradinaj më tej.

-Sponzor-