Irani “mohikani” i fundit ne gadishullin arabik

0

Pas shkatërrimit strukturor te te gjitha shteteve arabike qe rrethojnë Izraelin siç Egjiptin, Irakun, Lebanin, Jordaninë, Sirinë, Sudanin, Libinë, Afganistanin, Pakistanin tani pengesa e fundit për sigurinë në lindjen e mesme ka mbete të shkatërrohet Irani. Nder arsyet strategjike krahas sigurisë nacionale të vet Amerikës, Izraelit është edhe dalja dhe kontrollimi i ujërave ne Oqeanin indian dhe detin arabik.
Pas shkatërrimit të Iranit si “mohikani” i fundit, radha do te jete te Turqia, e cila do ti ketë dy rrugë nënshtrimi Amerikës dhe pajtimi me Izraelin ose do te ndezët lufta trete botërore.
Nëse behet lufte e trete botërore, atëherë shteti i izraelit di te ketë një shtrirje të madhe në pjesën dërmuese të gadishullit arabik dhe në Azi.

Tevide Krasniqi

-Sponzor-