Ja edhe kush nga PDK-ja u bë deputet

0

Nënkryetari i PDK’së, Hajredin Kuçi, do të jetë përsëri në Parlamentin e Kosovës. Ai ka fituar votat e nevojshme për t’u bërë deputet.

Hajredin Kuçi, dikur krahu i djathtë i Hashim Thaçit, ka arritur të bëhet deputet i Republikës së Kosovës. Ka marrë 10 mijë e 609 vota.

Nënkryetari i PDK’së që ka mbajtur pozita të lartë dhe ka hartuar Kushtetutën e Republikës së Kosovës është rikthyer në Parlamentin e Kosovës.

Profesori i rregullt në UP që ligjëron për të drejtën ndërkombëtare s’kishte pasur rezultatet të mira në zgjedhjet e fundit.

Ish-Zëvendëskryeministri as në këto zgjedhje s’ka bërë fushatë të madhe siç bëjnë kandidatët tjerë.

Ai ka mbajtur për një kohë edhe pozitën e Ministrit të Drejtësisë.

Nga viti 1992 deri në 1994, Kuçi ka qenë kryeredaktor në revistën studentore “Bota e Re”. Nga viti 1992 deri në 1996, ka qenë zëvendëskryetar i Unionit të Pavarur të Studentëve në Universitetin e Prishtinës. Nga viti 1996 deri në vitin 2004, ka qenë Drejtor për Marrëdhënie me jashtë i Universitetit të Prishtinës.

Në zgjedhjet parlamentare të vitit 2001, 2004, 2007 dhe 2010, është zgjedhur Deputet i Kuvendit të Kosovës.

Këto të dhëna i ka siguruar Gazeta Express në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve dhe nga Qendra për Numërimin e Rezultateve.

PDK, për herë të parë prej pasluftës, doli e treta dhe ka vendosur të mbetet në opozitë. Ka qenë në pushtet prej vitit 2007, kur kishte fituar garën elektorale. Në dy mandate ka pasur pozitën e Kryeministrit ndërsa në dy mandatet e fundit ka qenë në pushtet por Shefi i Qeverisë ishte i partive tjera.

Kadri Veseli ka thënë se do të vazhdojë të mbetet në krye të PDK’së dhe s’ka dhënë asnjë shenjë se mund të largohet nga udhëheqja e Partisë.

PDK kishte përfunduar zgjedhjet partiake para zgjedhjeve derisa ende s’ka emëruar as Nënkryetarët dhe as Kryesinë. Vazhdon të funksionojë vetëm me Kryetarin në detyrë dhe Këshillin Drejtues.

Express ka raportuar më herët se tre më të votuarit e PDK’së janë: Kadri Veseli, Uran Ismaili dhe Mërgim Lushtaku. Jashtë Parlamentit do të jenë: Xhavit Haliti, Hajdar Beqa….

-Sponzor-