Ju nevrikos djersitja, ja çfarë duhet të bëni

0

Aroma e keqe e trupit mund të jetë shumë e sikletshme. Mund të ndikojnë faktorë të ndryshëm në djersitje, si pasha, moti, apo ushqimi.

Ne ju sjellim gjashtë këshilla, të cilat sado pak mund t’ua lehtësojnë problemin.

 

 

Bëni dush çdo ditë

 Të bëni dush me ujë të ngrohtë çdo ditë mbyten bakteriet në lëkurë. Preferohet që në ditët e nxehta të bëni dush dy herë në ditë.

Mos i harroni nënsqetullat

Pastroni nënsqetullat me një sapun anti-bakterial.

Përdorni deodorant ose antiperspirant

Fibrat natyrale si mëndafshi ose pambuku dhe leshi lejojnë lëkurën të marrë frymë që do të thotë se djersa mund të largohet më shpejt.

Vishni rroba të pastra

Lani rrobat rregullisht për t’i veshur përsëri duke u siguruar se nuk jeni duke veshur rroba të djersitura më herët.

Kufizoni ushqimin me erëza

Ushqimi me erëza si sosi kerri dhe hudhra mund të shkaktojë djersitjen.

Këshillohet të vizitoni mjekun nëse vëreni ndonjë ndryshim në erën e trupit ose papritmas filloni të djersiteni më tepër se zakonisht.

-Sponzor-