Nënkryetari i PDK-së: Ideja e Fatmir Limajt për demarkacionin s’është risi

0

Nënkryetari i Kuvendit dhe anëtari i Kryesisë së PDK-së, Xhavit Haliti, ka thënë se ideja e zëvendëskryeministrit Fatmir Limaj për kalimin e Marrëveshjes së Demarkacionit me Malin e Zi nuk përbën risi, pasi që, sipas tij, rinegocimi parashihet edhe me Marrëveshjen e Vjenës

Nënkryetari i Kuvendit të Kosovës, Xhavit Haliti, thotë se ideja e numrit dy të Qeverisë së Kosovës, Fatmir Limaj, për Demarkacionin me Malin e Zi nuk është diçka e re, pasi që, sipas tij, edhe në bazë të Marrëveshjes së nënshkruar vite më parë në Vjenë parashihet të rishikohen pikat ku dyshohet se ka pasur gabime gjatë këtij procesi.

Këto komente nënkryetari i Kuvendit i ka bërë gjatë një interviste për gazetën “Zëri”, duke shtuar se partitë politike në Kosovë duhet të diskutojnë për gjetjen e një zgjidhjeje.Ai ka pohuar se mosratifikimi i Marrëveshjes për Shënjimin e Vijës Kufitare me Malin e Zi do ta izolonte vendin, prandaj shpreson që gjatë vizitës së kryeministrit të Malit të Zi Dushko Markovuiq në Kosovë të gjendet një zgjidhje.

Zëri: Të hënën është planifikuar të mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit. A është Demarkacioni me Malin e Zi në rend dite të kësaj mbledhjeje?

Haliti: Po, kjo është si çështje që do të diskutohet në Kryesi, pastaj nuk e di se çka do të vendosë Kryesia.

-Sponzor-