Njihuni me ujvarën që “lëshon” zjarr

0

Parku Kombëtar i Kalifornisë, Yosemite, ka arritur t’i befasojë edhe një herë vizitorët e tij, me ujëvarën spektakulare apo siç njihet, ‘ujëvara e zjarrit’.

Për vetëm disa ditë gjatë muajit shkurt, dielli reflekton në ujëvaren Horsetail, duke e bërë atë të shkëlqejë si një lava shkrirëse.

Sponzor

Një fenomen i tillë ndodhë vetëm gjatë stinës së dimrit ose pranverës, kur ka mjaftueshëm borë dhe shi.

Ky ndodhë kur dielli është duke u ulur dhe perëndimi reflekton në një kënd të ujëvarës, duke e bërë atë ‘të zjarrtë’.

-Sponzor-