Numri misterioz që po mahnit shkencëtarët

0

Numri 187,5 nuk ka as më të voglën domethënie për shumicën prej nesh, por ky numër ka një rëndësi shumë të madhe për shkencëtarët, astronomët dhe fizikanët.

Kjo gjë për shkak se shumë sinjale të fuqishme dhe afatshkurtra që janë kapur nga disa radio të çojnë dhe të gjitha këto sinjale të çojnë tek numri 187,5.

Sponzor

Edhe pse për matematicienët ky numër nuk paraqet asgjë të veçantë, pasi për ta është një numër i thjeshtë dhjetor, ata nuk e mohojnë dot faktin se ky numër nuk mund të jetë thjesht një rastësi.

Po ashtu ky numër mbetet mister edhe për astronomët dhe fizikanët, pasi edhe ata nuk kanë arritur ta deshifrojnë kuptimin e tij.

Sinjali me këtë numër zgjat vetëm disa sekonda dhe valët e këtij sinjali përmbajnë energji aq të madhe sa emiton Dielli për një muaj.

Ndërsa për një pjesë të shkencëtarëve, astronomëve dhe fizikanëve ky sinjal konsidenrohet si një mesazh nga jashtëtokësorët, por deri më tani askush nuk ka dalë tani nuk ka dalë dhe ta pranojë hapur këtë gjë.

-Sponzor-