Përplasje e ashpër mes Gërxhaliut dhe Panxhës (VIDEO)

0

Panairi Ndërkombëtar i Produkteve, “Prishtina 2018”, ka përplasur Odën Ekonomike të Kosovës dhe Klubin e Prodhuesve të Kosovës. Krejt kjo për shkak të pranisë së vetëm një biznesi nga Shqipëria në këtë panair dhe 70 nga Serbia.

Kryetari i OEK-ut, Safet Gërxhaliu ka thënë se të panairi ka qenë i paralajmëruar me muaj përpara dhe se të gjitha vendet kanë qenë të informuar për mbajtjen e tij, njofton Klan Kosova.

Për, Astrit Panxhën, nga klubi i prodhuesve, pjesëmarrja e 70 bizneseve nga Serbia në panairin në Prishtinë, tregon që rruga e ekonomisë së Kosovës drejt BE-së po shkon nëpërmjet Serbisë.

Gërxhaliu dhe Panxha, nuk kanë kursyer fjalët për njëri-tjetrin.“Gërxhaliu do ta mbajë mend që ka vënë kravatë në Beograd dhe ka dekoruar kryetarin e Odës Ekonomike të Serbisë”, ka thënë Panxha.

Ndërkaq, Gërxhaliu, ka thënë se ky veprim e bën të ndjehet krenar.

“E kam bërë me krenari të madhe sepse tetë vjet është tentuar që Oda Ekonomike të jetë anëtar i barabartë i Odës Ekonomike Evropiane. Nuk e kam bërë në mënyrë të fshehtë sepse është akt që do të prodhojë motiv”.

Në fund krejt, Gërxhaliu, duke iu drejtuar Panxhës, ka thënë se: “Laviret e kanë vendin nëpër shtëpi publike dhe jo nëpër debate”.

-Sponzor-