Përse personave që vuajnë nga kolesteroli nuk iu “remonadohet” ta festojnë Vitin e Ri

0

Festimi i Vitit të Ri është i lidhur me kolesterolin më të lartë, paralajmërojnë shkencëtarët.
Një studim prej më shumë se 25,700 njerëzish gjeti se nivelet e kolesterolit arrinin deri në 20 përqind më të lartë në janar të vitit të ardhshëm, transmeton lajmi.net.

Studiuesit thonë se kjo mund të jetë për shkak se ata iu nënshtruan ushqimeve të yndyrshme siç janë gjalpi, kremi dhe mishi përgjatë ndërrimit të moteve.

Shkencëtarët tani kanë paralajmëruar mjekët se nuk duhet të diagnostikojnë njerëzit me kolesterol të lartë në janar.

Dhe çdo pacient me të cilin thuhet se kanë gjendjen në fillim të vitit duhet të ri-diagnostikohet para marrjes së medikamenteve.

-Sponzor-