Reagon Delawi, ka një lutje për politikanët e Kosovës

0

Ka reaguar edhe ambasadori amerikan në Kosovë për vrasjen e liderit serb, Oliver Ivanoviqit.

Delawi, ka lutur për qetësi dhe ka kërkuar që klasa politike kosovare të jetë e bashkuar, shkruan Gazeta NewBorn.

Sponzor

Ambasadori i SHBA-së në Kosovë, Greg Delaeie ka dënuar fuqishëm vrasjen e kryetarit të Iniciativës Qytetare Serbe në Kosovës, Oliver Ivanoviq.

 

“Unë dënoj në mënyrën më të fortë të mundshme vrasjen e dhunshme të Oliver Ivanoviqit në këtë mëngjes, dhe dërgoj ngushëllimet më të thella të Ambasadës për familjen e tij. I bëj thirrje të gjitha institucioneve të drejtësisë në Kosovë – veçanërisht tani që policia, prokurorët dhe gjykatat janë të integruara – të hetojnë këtë incident me shpejtësi dhe profesionalizëm dhe t’i sjellin autorët para drejtësisë. Ne i nxisim të gjitha palët që të shmangin retorikën e rrezikshme dhe të mbeten të ruajnë qetësi në këtë kohë të ndjeshme dhe të rifitojnë veten për të vazhduar punën drejt normalizimit të marrëdhënieve dhe përmirësimit të jetës së qytetarëve të Kosovës dhe Serbisë”, është deklarata e Delaeie për vrasjen e Ivanoviqit.

-Sponzor-