Sytë kah korrupsioni: Qeveria e merr një vendim tejet të madh

0

Luftimi i korrupsionit po vazhdon të mbetet si problem kryesor në Kosovë, ndërsa pas ratifikimit të Demarkacionit, është kushti tjetër kryesor për liberalizim të vizave. E për këtë qeveria e Kosovës ka ndërmarrë disa hapa.
Pikërisht në mbledhjen e sotme të qeverisë, është miratuar strategjia për luftën e korrupsionit për vitet 2018-2022.

Sa i përket kësaj strategjie ka folur shkurt edhe kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj.

Sponzor

Haradinaj ka thënë se qëllimi i strategjisë për luftimin e korrupsionit është transparenca.

“Qëllimi është lufta e krimit dhe korrupsionit, transparenca në administratë dhe zero tolerancë ndaj korrupsionit”, ka thënë kryeministri i vendit.

Në këtë mbledhje shefi i qeverisë kosovare po ashtu ka shprehur shqetësime për ndërprerjen e energjisë elektrike.

Ai ka thënë se ndërprerja e rrymës me orë të gjatë është shqetësuese.

Ai ka kërkuar nga ministri Lluka që të angazhohet dhe të gjejë shkaqet e mungeses se energjisë pasi sipas tij KEK dhe KEDS po hedhin përgjegjësine njëra tjetrës

-Sponzor-