Vëllau i këndon motrës në dasëm, kështu e porositë dhëndrrin për motrën e tij

0

Martesa në traditën popullore shqiptare është konsideruar nga zakonet më të dëshiruara, një zakon gëzimi, ngase ka sublimuar kalimin e disa fazave të jetës deri në pjekurinë për punë e jetë dhe, mbi të gjitha, për shumim.

 

Këtij zakoni familjar i paraprijnë rrita e suksesshme- e fëmijës së shëndoshë dhe të përgatitur për jetë, kalimin në fazën e pjekurisë për martesë (iniciacion), – për fejesën dhe vetë aktin e martesës.

 

Fejesa si akt ceremonial, që përcakton publikisht personat që, pas martesës, do të krijojnë jetën bashkëshortore.

Por, cfar ndodh tani? Vëllau i këndon motrës ditën e dasmës, ka një amanet për dhëndrrin.

Dhandrri ka reaguar Qetë por disi atmosfera ka qene e tensionuar

Per me teper shikone videon dhe do te shihni se per cka behet fjal

Vëllau i këndon motrës ditën e dasmës, ka një amanet për dhëndrrin……. E bukur por disi Atmosfer jo e mir kjo….E tepruar apo jo komenti juaj….???TAG Motrat

Posted by Zemra e Shqiptarit on Wednesday, July 12, 2017

-Sponzor-