Vuçiq është hidhëruar me Malin e Zi për Kosovën

0

Dërgimi i oficerëve ushtarakë të Malit të Zi në Kosovë nuk është një akt miqësor, tha presidenti serb Aleksandar Vuçiq, transmeton Gazeta NewBorn.

Ai tha se gjatë vizitës së kryeministrit malazez Dushko Markoviq në Beograd i ka thënë se Mali i Zi e kupton se sa çështje e dhimbshme dhe e vështirë është Kosova për Serbinë dhe se do ta trajtojë atë me kujdes të veçantë, duke marrë parasysh interesat e Serbisë.

Sponzor

“Ata nuk na pyetën. Ata janë një shtet sovran, munden, por e dinë se çfarë është qëndrimi ynë është në raport me Kosovën. Fakti që ata po bëjnë diçka kaq domethënëse një, dy ose tre nuk i shërben asgjëje, përveç se ata përmbushin detyrën që kanë marrë nga NATO-ja”, tha Vuçiq, raporton Tanjug.

Sipas tij, ky nuk është një gjest miqësor ndaj Serbisë.

-Sponzor-