Vuçiq paralajmëron, Kjo do të ndodhë në fillim të vitit 2019

0

Qytetarët e Serbisë së shpejti do të mundë të shohin sa të fuqishme e kemi ushtrinë, sa më të fortë dhe sa më të mirë sesa diku, ka thënë sot kryetari i Serbisë Aleksandar Vuçiq duke vizituar një shkollë ushtarake.

Që në fillimin e vitit do ta kemi ushtrinë më të fuqishme në rajon, ka thënë Vuçiq, përcjell televizioni uzoni publik,ik serb, transmeton Gazeta NewBorn.

Sponzor

Ai ka shtuar se Serbia tash investon shumë në ushtrinë e vet. Sipas tij, gjatë tri vjetëve të fundit buxheti ka qenë më shumë se 650 milionë euro në vit.
“Ne sot investojmë shumë më shumë, buxheti ynë ushtarak nuk është më 650 milionë euro, por shumë më shumë, për shkak se ne nga burime të tjera i ndajmë edhe 350 milionë euro shtesë, prandaj llogarisni se buxheti ushtarak yni është 1 miliard ose më shumë se 1 miliard euro në vit”, ka thënë Vuçiq.
“Në fillimin e vitit të ardhshëm do t’i kemi 14 aeroplanë MIGË më modernë nga brezi i katërt, avionë lufte të brezit të katërt, helikopterët H- 145 të blerë nga Gjermania e Franca e etj.

-Sponzor-