Bujarija dhe Refugjatët: Kosovarët në Mërgim

0

Bujaria dhe Refugjatët: Kosovarët në Ekzil (Brill, Maj 2018) është një vepër historie që studion kontekstet politike dhe sociale që refugjatët Kosovarë i ndeshën kur lëshuan atdheun e tyre për në Australi gjatë luftës së kryesuar nga NATO-ja kundër forcave Serbe në vitin 1999.

Autori i kësaj vepre, Robert Carr e lidh këtë me krizën e refugjatëve sirianë, duke ju bërë thirrje bashkësive kombëtare që të jenë më bujarë.

Sponzor

Te ky libër parashtrohet pyetja se a ka bujaria kufizime.

Bujaria dhe Refugjatët ekzaminon rolin e mediave në formulimin e perceptimit publik mbi refugjatët përgjatë historisë me paralele intriguese për të kuptuar klimën bashkëkohore politike ndërkombëtare.

Këtu mund të gjeni librin për të lexuar: Generosity and Refugees: The Kosovars in Exile

-Sponzor-