Policia e Kosovës: Nuk kemi vendosur nën hetim asnjë gazetar, Olluri është ftuar vetëm për informim

0

Drejtori i “Insajderit”, Parim Olluri, sot kishte njoftuar se zyrtarë policorë kishin shkuar në zyrat e redaksisë për ta intervistuar vetë Ollurin, pas publikimit të hulumtimit rreth vaksinave. Ai kishte thënë se pas asaj vizite të zyrtarëve policor, ishte i obliguar që të paraqitej në stacion të Policisë bashkë me avokatin. E gjithë kjo kishte nxitur reagime të shumta, meqë veprimet e policisë konsideroheshin si presion ndaj gazetarëvë. Derisa para pak minutash, Policia e Kosovës ka dalë me një sqarim, ku thonë se nuk janë duke e hetuar asnjë gazetar, dhe se Olluri ishte ftuar vetëm për informim, raporton Gazeta Express.

Në komunikatën e tyre thuhet se zyrtarët policorë nuk kanë marrë në pyetje dhe nuk kanë vendosur nën hetim asnjë qytetar që ushtron profesionin e gazetarit.

Lexo Edhe:

PDK: Masakrat na përkujtojnë se sa shtrenjtë i ka kushtuar liria Kosovës

Sponzor

Po ashtu në reagimin e tyre thuhet se Policia i ka shumë të qarta autorizimet që ia jep ligji me të cilin funksionon, por edhe të drejtat e garancitë që burojnë nga ligji për mbrojtjen e burimeve të gazetarisë.

-Sponzor-