Shefqet Krasniqi: Perandoria Osmane nuk ishte pushtuese por çliruese

0

Hoxhë Shefqet Krasniqi ka folur edhe për tema historike.

Hoxha thotë së për dallim nga Rusia dhe dhe vendet sllave që kanë përdorur politika represive ndaj popujve për t’i asimiluar, këtë gjë nuk e kanë bërë turqit me shqiptarët.

Sponzor

Hoxha shtrëmbëron faktet dhe argumentet historike duke gënjyer kur vjen në pyetje Turqia, shkruan fmimages.

Sipas hoxhës ndërrimi i emrave të shqiptarëve në emra turk: Mahmut, Muharrem, Reshat, Tahir nuk quhet asimilim. Nadalimi i shkollave shqipe nga Turqia, sipas hoxhës nuk është asimimlim, as ndërrimi i fesë nuk është asimilim.

Deri në vitin 1913 të gjithë shqiptarët mysliman janë quajtur turq për shkak të fesë Islame.

Hoxha e quan sulltan Mehmeht Fetih si ‘çlirues’, ndërsa vet Turqia e quan pushtues sepse vet titulli ‘Fetih’ nga turqishtja do të thotë poshtues dhe jo çlirues.

Ai përfundon duke thënë: ‘Turkun Zoti e ruajtë dhe e shpërbleftë”.

✔️ Kjo është e vërteta, me fakte e argumente.. Perandoria Osmane – Dr. Shefqet Krasniqi

Posted by Adem Ramadani on Sunday, March 24, 2019

-Sponzor-