SHQIPTARËT E AMERIKANIZUAR DHE TË MBETUR SHQIPTARË

0

Shkruan: Shpend Gjocaj

SHQIPTARËT E AMERIKANIZUAR DHE TË MBETUR SHQIPTARË

Sponzor

Në Amerikë ka shumë shqiptarë që nuk janë integruar mirē dhe sukseset në shkollim e gjetiu lënë shumë për t’u dëshiruar.

Në anën tjetër kemi shumë shqiptarë të cilët çdo dit na bëjnë krenarë me të arriturat e tyre,me suksese të jashtëzakonshme në fusha të ndryshme si: biznes,shkencë,art,kukturë etj.

Ne sot këtu takojmë në çdo hap mjek shqiptarë (shumë të zot ),profesorë,arkitektë,ingjinierë,biznismenë,shkrimtarë,policë,ushtarak’ dhe falë këtyre njerëzve të suksesshëm komuniteti jonē shqiptarë ne Amerikë është i mirëorganizuar dhe shkëlqen në fusha të ndryshme.
Veç kësaj komuniteti jonë shquhet edhe për bëmirësi. Këta njerëz janë të amerikanizuar me amerikanët por kanë mbetur krejt shqiptarë në mendje,shpirt e zemer dhe me shqiptarët.

Një ndër rastest e suksesit janë edhe familja Rudaj nga treva jonë shqiptare në Mal të Zi.
Të ardhur para më shumë se pesëdhjetë viteve në Amerikë ( në moshë krejt minore ) të rritur nga dy prindër tejet puntorë me frymëmarrje krejt shqip.
Sot vëllëzërit Rudaj dhe pasardhësit e tyre i gjenë kudo: në biznes,në shkollë,në polici ,në sport.Janë shqiptarë të amerikanizuar dhe të mbetur shqiptarë.Flasin mirë shqip, e kujtojnë çdo ditë të djeshnen e tyre pa asgjë,janë të lidhur shunë me vendin dhe përditshmërinë e atjeshne.Janë humanë dhe i gjenë në çdo aktivitet bëmirës për kudo në shqiptari me shuma të mëdha parash’.
Njëri ndër vëllëzërit Rudaj; Zef Rudaj udhëheqë me dy biznese familjare.Me CHAR dhe FLAMES Steakehouse.Me theks të veçant dua të flas për Flames.
Flames ndodhet në njërën ndër zonat më të pasura të Nju Jorkut, në Briarcliff Manor NY.

Flames është bërë “ magje “ për shumë shqiptarë të cilēt aty e sigurojnë ekzistencen dhe mirëqenjen e tyre familjare si dhe mundësinë pēr të mbështetur të afërmit në vendlindje. Në Flames ndihesh si në shtëpinë tënde.Aty pronari dhe puntori duken të njëjtë.Puntorët trajtohen dinjitetshëm.
Në këtë restoran të klasit të lartë të dizajnuar për mrekulli me një ushqim dhe shërbim të jashtëzakonshëm mund të takosh figura të larta politike shtetërore,shkrimtarë me famë botërore ( në cilësinë e mysafirëve të rregullt i gjenë djemt e Donald Trampit ) por për asnjë moment nuk anashkalohet fryma dhe tradita shqiptare.

Nganjëherë pjesa dërmuese e mysafirëve janë shqiptarë dhe shkëmbejnë pershëndetje të ngrohta vëllazërore mesvete,shkëmbejnë pije ndērsa pronari Zef Rudaj si zot shtëpie tipik shqiptar shkon te secila tavolinë.
I porositë kamarierët një shishe verë ketu,një rend pije atje,tek ajo tavolina kafe dhe ëmbëlsira,te ajo tjetra pak ushqim ekstra dhe në fund e gjen pranë kompjuterit duke zbritur llogaritë e gati secilēs tavolinë dhe edhe kur e sheh që po hunbë shumë para me këtē gjest Ai qetësisht thot”:Duhet,jemi shqiptarë!

Në Flames i gjeni ushqimin,ambientin,shërbimin e mbi të gjitha mikpritjen.
Flames Bar & Grill Briarcliff Manor NY

-Sponzor-